Belysningsarmatur som ger trivsel och spar pengar

Få saker påverkar oss så starkt som ljuset i ett rum. Väl vald belysningsarmatur kan skapa rätt stämning, få oss att känna oss pigga eller avspända eller göra det enklare att utföra en arbetsuppgift. Rätt belysning är en viktig trivselfaktor för både inomhus- och utomhusmiljö. På INTRER ELExempel installerar och servar och servar vi:

Belysning inomhus

 • styrsystem för belysningsarmatur
 • ledbelysning
 • belysningssystem i hyreshus
 • butiksbelysning
 • belysning i fastigheter som kontors- och lagerlokaler
 • belysning i kyrkor

Belysning utomhus

 • fasadbelysning
 • parkeringsbelysning
 • parkbelysning
 • belysning i trädgården
 • belysning idrottsplaner
 • strålkastare

Belysningsarmatur med kluriga funktioner

Idag drar vi inte bara fram el och sätter upp några lampor. Belysning har blivit high tech – något som är positivt eftersom det blivit enklare att styra belysningen. Med närvarovakter behöver du inte komma ihåg att släcka ljuset när du lämnar lokalen – ljuset dämpas eller slås automatisk av och drar ingen el i onödan . Trådlösa strömbrytare och dimmers gör det enkelt att regelera ljuset utan att du behöver lämna platsen du befinner dig på. Belysningen kan kopplas mot ett KNX-system och på så vis integreras i ett smart hem-koncept.

Belysning och design går hand i hand

Designen är en viktig del när du ska välja belysningsarmaturarmaturer. Lamporna ska fånga upp och komplettera designen i rummet. Vi arbetar med flera spännande leverantörer av belysningsarmatur för både villor och hyreshus, kontor och affärslokaler och liknande.

Genom att planera belysningen kan du uppnå olika effekter i rummet. Idag finns väldigt få begränsningar för hur du kan arbeta med belysning – du kan ha ljus i badrumsgolvet, ledlampor i kakelfogarna eller bygga in spottar i golv, tak och väggar för att få spännande effekter. Har du en idé? Prata med våra duktiga elektriker – det är inte omöjligt att vi kan förverkliga dina planer.

Belysning utomhus för parker, gator och fasader

Belysning utomhus handlar inte bara om att vi ska kunna se och röra oss ute när det är mörkt. Parkbelysning och upplysta fasader kan skapa vackra effekter som vi också kan njuta av. Även här är det viktigt att tänka funktion och se till installera styrsystem så att belysningen utomhus inte står på i onödan.


TIPS! Byt belysningssystem och spara pengar

Många belysningsanläggningar med några år på nacken drar onödigt mycket energi. Vi ser gärna över den befintliga belysningsanläggningen för att se om den kan göras mer energieffektiv.

Ett enkelt sätt är att byta ut glödlampor och lysrör till lågenergi- eller LED-lampor som drar mindre ström. Ett annat är att installera styrsystem som aktiverar belysningen enbart när den behövs minskar också energibehovet.

Det är sant att det kostar en del att byta ut all belysning i t.ex. en större kontors- eller affärslokal men installationskostnaden är en engångsutgift. Ett nytt system som ger sänkta energi- och underhållskostnaderna ger stora besparingar på sikt. I samarbete med våra leverantörer utför vi gärna en kostnadsanalys som tar hänsyn till de löpande utgifterna och visar hur snart en uppgradering av belysningsanläggningen betalar sig.


Referenser

Telefon

Filial Kungälv

0303-20 61 00

Mån-fredag 7.00 - 16.00

Filial Borås

033-722 22 40

Mån-fredag 7.00 - 16.00

Mejl

info@interel.se

Fakturainformation

Kontakta oss

 

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.