Elsäkerhet handlar om mer än att ha elbehörighet

På INTER EL är elsäkerhet ett viktigt begrepp. Vi vill vi bidra till att skapa elsäkra miljöer oavsett om vi pratar om arbetsplatser, sjukhus, skolor eller bostäder. Tyvärr är det inte ovanligt att vi ser felaktiga elinstallationer som kan innebära risker och onödiga kostnader. På Elsäkerhetsverkets hemsida finns följande uttalande som vi gärna instämmer i:

”De flesta elarbeten måste utföras av en person med elbehörighet, men en del enklare arbeten får du utföra själv, om du vet hur du ska göra. Är du det minsta osäker – lämna över jobbet till en person med elbehörighet.”

Elsäkerhet handlar inte bara om att ha elbehörighet – det handlar om att ha respekt för en kraft som kan orsaka stora personskador, förstöra dyr utrusning och orsaka bränder.

På INTER EL arbetar vi med elsäkerhet genom att kontinuerligt utbilda oss och vara uppdaterade i enligt med branschens normer och regler. Vi är anslutna till EIO (Elektriska Installatörsorganisationen) och ELRÄTT, ett samarbetsprojekt mellan EIO, SEG (Sveriges Elgrossister) och ELRÄTT Leverantörerna. Du ska alltid känna dig trygg med de eljobb vi gör för dig.

Elsäkerhet i din bostad

Funderar du på om din bostad är elsäker? För att snabbt få en uppfattning kan du göra EIOs självtest här. Vill du att en elektriker gör EIO Eltest hemma hos dig är du välkommen att höra av dig till oss!

Det kan vara bra att veta att EIO Eltest är avdragsgillt i samband med köp eller försäljning av bostad. Du kan också utnyttja ROT-avdraget när du åtgärdar fel och brister som upptäckts av en elinstallatör vid ett EIO Eltest. Åtgärderna kan gälla underhåll, renovering, ombyggnad eller tillbyggnad.

Men jag undrar ändå om jag får…

En vanlig fråga är vilka elarbeten du som lekman själv får utföra. Du hittar en mängd information på:

Och som sagt – vid minsta tvekan hör gärna av dig till oss på INTER EL så hjälper vi till.

Telefon

Filial Kungälv

0303-20 61 00

Mån-fredag 7.00 - 16.00

Filial Borås

033-722 22 40

Mån-fredag 7.00 - 16.00

Mejl

info@interel.se

Fakturainformation

Kontakta oss

 

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.