ROT-avdrag på elarbeten, – 30 % av arbetskostnaden

ROT-avdrag innebär att du som privatkund bara betalar 70 procent arbetskostnaden för elarbeten vi utför i din bostad. ROT-avdraget gäller om vi drar in el i ett nytt hus, byter ut dina gamla elledningar eller utför fasta installationer och reparationer som inbegriper el. Du kan även få ROT-avdrag för att gräva ner elen som försörjer ditt bostadshus. ROT-avdraget täcker arbetskostnaderna för nergrävningen på tomten där huset står.

Du har också rätt till ROT-avdrag för elarbeten som utförs i din bostadsrätt. Vanliga elarbeten som utförs i lägenheter är moderninsering av lägenhetens elsystem, byte av elcentral (nytt proppskåp) och installation av extra vägguttag.

Självklart svarar vi på frågor om ROT-avdraget innan vi utför ett jobb hos dig så att du ät trygg med vad som gäller.

Det är enkelt att utnyttja ROT-avdraget

Du behöver varken ligga ute med pengar eller fylla i en massa papper. Vi löser all kommunikationen med Skatteverket. Hur fungerar det i praktiken? Så här kan det se ut:

Kostnader för elarbete utan ROT-avdrag:

Materialkostnad:  2 000 SEK
Arbetskostnad:  8 000 SEK
Totalt: 10 000 SEK

Kostnader för elarbete med  ROT-avdrag:

Materialkostnad:  2 000 SEK
Arbetskostnad -30 %: 5 600 SEK
Totalt med ROT-avdrag : 7 600 SEK

Villkor för ROT-avdraget

Vill du läsa mer på egen hand om villkoren för ROT-avdraget hittar du mer information på Skatteverkets hemsida. Du måste t.ex. äga och bo i bostaden som arbetet utförs i. Det kan också vara bra att kontrollera hur mycket ROT-avdrag du kan få i förhållande till din skatt. Maximalt avdrag är 50 000 kr/år.

Telefon

0303-20 61 00

Mån-fredag 7.00 - 16.00

Mejl

info@interel.se

Kontakta oss

Namn
E-post
Ärende
Meddelande
Fyll i koden
 

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.