Datanätverk och KNX-system gör din vardag enklare

INTER EL installerar och servar datanätverk för data- och telesystem. Vi arbetar både med modern fiberteknik eller traditionell kopparkabel – allt utifrån de förutsättningar och önskemål som finns.

Utvecklingen på det här området går snabbt och vi är måna om att erbjuda våra kunder den senaste tekniken. Idag kan man t.ex. integrera datanätverk med säkerhetsteknisk utrustning som larm- och passersystem. Andra kopplingar till datanätverk som blir vanligare är antenn- och parabolinstallationer, porttelefoni och tvättstugebokning.

KNX-system som gör din fastighet smart

Oavsett om vi pratar om en kontorsbyggnad eller en villa kan du spara pengar på elräkningen och förenkla vardagen genom att installera ett KNX-system i huset. Du kanske har hört begreppet fastighetsautomation? Det är en bra beskrivning av vad ett KNX-system åstadkommer. Men hur fungerar det?

KNX-systemet är ett öppet, standardiserat kommunikationssystem som innebär att KNX-certifierade produkter t.ex. en sensor och golvvärmen, kan kommunicera med varandra, antingen genom trådförbindelse eller trådlöst. Med hjälp av detektorer och sensorer kan man via en central styrpanel kontrollera i stort sett allt i byggnaden som kan styras elektroniskt t.ex. larm, värme, ventilation, belysning och strömtillförsel till kontakterna.

Du kan välja förvalda program som regelerar t.ex. värme och belysning beroende på om någon är i huset eller rummet. Genom att lampor släcks och värmen sänks automatiskt när ett rum är tomt förbrukas inte el i onödan.

Naturligtvis kan du också styra systemet själv – direkt på panelen eller via mobilen. Du kan alltså sätta igång, regelera eller stänga av funktioner i huset även när du inte är hemma!

Prata gärna mer med oss om hur ditt hem eller din arbetsplats kan bli smart med hjälp av KNX-teknik.


Telefon

Filial Kungälv

0303-20 61 00

Mån-fredag 7.00 - 16.00

Filial Borås

033-722 22 40

Mån-fredag 7.00 - 16.00

Mejl

info@interel.se

Fakturainformation

Kontakta oss

 

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.